Hva betyr Z71 i Chevrolet-biler? (Forklart i detalj) - Cars & Amazing Automotive Stuff. (2024)

Sist oppdatert 18. februar 2023 avLeepu Ja Maxim

Z71 er en pakke som legger til lastebilens terrengegenskaper for å gjøre Chevrolet-biler klare til å håndtere stier eller isete veier. Pakken byr på mange stilige og offroad-designelementer. Noen av oppgraderingene som er inkludert i pakken inkluderer: off-road støtdempere, terrengdekk og en automatisk låsedifferensial

Viktige takeaways

 • Z71 er en terrengpakke eller trimnivå som tilbys av Chevrolet for sine lastebiler og SUV-er
 • Z71-pakken kommer med terrengfjæring som er fjærbein for forbedret håndtering og kjørekomfort
 • Z71-pakken inkluderer også glideplater for å beskytte understellet mot steiner mens du kjører offroad
 • Det er terrengdekk med større, mer aggressive slitebaner inkludert i pakken for bedre trekkraft på skitt, grus og gjørme

Hva inneholder Z71-pakken?

Z71-pakken er høyt verdsatt i terrengmiljøer fordi den forbedrer lastebilens terrengegenskaper. Så, hva er inkludert i denne pakken for å få den til å håndtere krevende miljøer? La oss finne det ut.

Z71-pakken gir deg alle følgende funksjoner;

a) Bakkekontroll

Bakkekontroll er et system som stiller inn og opprettholder lastebilens hastighet når den går ned en bratt stigning. Kontrollsystemet fungerer når kjøretøyet beveger seg i forover- eller reversmodus. Dette systemet kommer godt med ved tauing; hvis du er kajakkpadler eller båtfarer, vil du elske det når du drar båter vekk fra en bratt sjøsetting. Hill-nedstigningskontrollen gir deg ekstra kontroll overkjøretøy i krevende kjøresituasjoner.

 • Rancho merkedempere

Hvis du er en offroad-entusiast, må du ha hørt lovord om støtdempere fra merket Rancho. Disse støtdemperne er kjent for å levere en robust ytelse både på vei og terreng. Noenkjøretøy som legger vekt på offroadProwess har Rancho-støtdempere fordi de tilbyr en bedre evne til å ta på terrengeventyr. Z71pakke på Chevylastebiler har disse demperne som standard.

 • Skjold for undervognsoverføringskasse

Undervognsmetalletkoffertskjold beskytter lastebilen dinnår det blir tøft. Skjoldet sikrer at rusk på terrengeventyret ditt ikke påvirker de mekaniske delene under lastebilen. Den beskytter også delene mot riper når du går over grove gjenstander. Overføringsdekselet er et utmerket tillegg for alle som ønsker ekstra beskyttelse.

 • Luftrenser med høy kapasitet

Z71-pakken kommer med et luftfilter med høy kapasitet som bidrar til å forhindre at smuss og støv kommer inn i motoren din. Dette luftfilteret vil hjelpe motoren din til å gå sunnere over lengre tid enn den vanlige chevy-motoren.

 • Gjenopprettingskroker

Med Z71-pakken blir eventyrene dine bekymringsfrie på grunn av gjenopprettingskrokene som kommer godt med når du sleper ting. Gjenopprettingskroker hjelper deg raskt å komme deg ut av klissete situasjoner uten å skade bilen. Disse krokene tilbyr et sikkert punkt hvorfra du gjenoppretter et fastkjørt kjøretøy.

 • 18" eller 20" hjul

Hva er et enormt offroad-eventyr uten riktig hjul-størrelse for bilen din? 18" og 20" hjul gir ekstra kontroll til kjøretøyet ditt og er mer visuelt tiltalende. Disse dekkene gir også bedre kjøreegenskaper, spesielt når du tar svinger.

 • Terrengdekk

Terrengdekk har både på- og terrengegenskaper og er også mer visuelt tiltalende. Dissedekkene har den perfekte balansenmellom komforten til motorveidekk og robustheten til offroaddekk. Alt terrengdekk tilbyr også helårsegenskaper og pålitelig trekkraft i tørt, vått,og lett snøforhold.

 • terskelplater i børstet metall

Terskelplatene i børstet metall støtter kjøretøyets dørkarm og gir ekstra trekkraft til overflater. Terskelplatene forhindrer også at støv og skitt kommer inn i bilen din. Det børstede metallet gjør at terskelplatene holder lenger, selv med høy trafikk i disse områdene.

Kraftig automatisk låsende bakdifferensial

Z71-pakken kommer også med en kraftig, automatisk låsende bakdifferensial for å forbedre kjøretøyets ytelse. Denne bakre differensialen med automatisk låsing lar deg beholde kontrollen i tilfeller med lav trekkraft. Den gir lik kraft til begge bakhjulene og har en millisekunds reaksjonstid.

Hva betyr Z71 i Chevrolet-biler? (Forklart i detalj) - Cars & Amazing Automotive Stuff. (1)

Hvilke Chevrolet-lastebiler har Z71-pakken?

Z71-pakken er en valgfri ytelsesoppgradering som gir deg en overlegen terrengopplevelse. Alternativet er tilgjengelig på Chevy Colorado, Silverado 1500 og Silverado HD. Pakken er ideell for alle som elsker å kjøre på tøffe stier fordi den gir deg bedre kontroll og trekkraft.

Komponentene i Z71-pakken varierer litt basert på lastebilmodellen. La oss få en rask oversikt over disse lastebilene.

Chevrolet Colorado Z71

På Chevy Colorado er Z71-pakken et individuelt utstyrsnivå som bygger på funksjonene til LT-trim. Den har en skinninnpakketratt, terrengdekk, en låsende differensial bak, unik møbeltrekk, kontroll over nedstigninger og en robust terrengfjæring. Trimnivået har også en nedre bakluke og en EZ-lift som gjør det enkelt å laste last.

Motoren på dette trimnivået er en 3,6L V6-motor vurdert til 308 hk og 275 lb-ft dreiemoment. For overlegen trekkraft er drivverkssystemet en firehjulsdrift.

Chevrolet Silverado HD Z71

Z71 kommer som en valgfri terrengpakke på den kraftige Silverado-lastebilen. Den er populær blant de fleste eiere, og den legger til funksjoner som off-road-justerte twin-tube støtdempere, bakkekontroll og glideplater. Pakken er tilgjengelig på de fleste Chevy Silverado HD-konfigurasjoner og kan gi ekstra beskyttelse og stabilitet når du kjører på røffe veier.

Chevrolet Silverado 1500 Z71

På Chevy Silverado 1500 kommer Z71-pakken som standard på modellene LT Trail Boss og Custom Trail Boss. Den er også tilgjengelig for å legge til de fleste trimnivåer som en ekstra pakke.

Denne pakken legger til Silverado et luftfilter med høy kapasitet, terrengdekk, metallundervognskjold, terrengfjæring med Rancho-dempere, en automatisk låsende bakdifferensial og en to-trinns overføringskasse.

Trenger jeg Z71-pakken?

Før du kjøper Z71-pakken, må du vurdere behovene dine, sammenligne dem med kostnadene og fordelene, og deretter bestemme om pakken er riktig for deg. Det er ikke så lett som det høres ut fordi folk flest trenger å oppleve pakken før de bestemmer seg for om den er riktig for dem.

Siden vi allerede har prøvd Z71-pakken, vil vi fortelle deg hvem som kan klare seg uten den og hvem som trenger pakken.

Z71-pakken er designet for bedre offroad-ytelse på Chevy-lastebiler enn basismodellene. Hvis du er en ivrig terrengkjører som tilbringer mesteparten av tiden din i løypene, så er Z71-pakken nødvendig.

Hvis du for det meste kjører på motorveien med bare tellelige offroad-eventyr, kan det være lurt å hoppe over Z71. Dette er fordi du vil bruke mye penger på funksjoner du sjelden bruker.

Hvor mye koster Chevrolet Z71-pakken?

Prisen du betaler for Z71-pakkeoppgraderingen varierer avhengig av utstyrsnivåer og andre faktorer. Prisen starter på $1170 for lastebiler som ikke har noen pakkefunksjoner. Når du kjøper en ny Chevy-lastebil, gå til byggesiden for lastebilen du ønsker og legg til Z71-pakken for å beregne hva du forventer å betale.

Siste ord

Z71-pakken på Chevy-lastebiler legger til mange funksjoner som gjør terrengkjøring vellykket og hyggelig. Alle som hovedsakelig kjører på landsbygda trenger denne pakken for en forbedret kjøreopplevelse. Pakkekomponentene er gjennomtenkte, inkludert et luftfilter og terskelplater i metall for å gjøre eventyret ditt morsomt uten at det går på bekostning av kjøretøyets levetid.

Hvis du er en hyppig offroader, er denne pakkenverdt å legge til din Chevy-lastebil.

Referanser:

https://www.quora.com/What-does-Z71-mean-when-appended-to-the-names-of-Chevrolet-vehicles

https://www.autotrader.com/oversteer/history-of-chevrolet-z71

Hva betyr Z71 i Chevrolet-biler? (Forklart i detalj) - Cars & Amazing Automotive Stuff. (2024)

FAQs

What is Chevy's luxury car? ›

The best Chevrolet luxury cars. The Corvette Stingray and the performance-oriented Corvette Z06 are probably Chevrolet's two most iconic luxury vehicles. However, the Silverado ZR2, Suburban High Country, and the Bolt EUV Premium trim can get pretty fancy as well.

What is the rarest Chevy? ›

The Chevrolet El Morocco is among the rarest Chevrolets ever built, with only ten produced in 1956 and 16 in 1957. The car was built in a few different body styles, including two and four-door hardtops and convertibles made of either aluminum or steel. They are sought after by collectors today.

What is Chevy's subcompact car? ›

Spark – Small Car, Big Fun

With cars getting bigger and bigger over the decades, crossovers and SUVs dominating the market, some still prefer a small and agile subcompact car. Starting at just $13,400, the 2022 Spark is Chevrolet's smallest car that is fun, efficient, and easy to park.

Why are Chevrolets called Chevys? ›

The name itself comes from Louis Chevrolet, co-founder of the Chevrolet Motor Company.

What is Chevy's best selling vehicle? ›

2022: State of Car Sales in America

Toyota sold the most vehicles in 2022 followed by Chevrolet. Chevy's Silverado was the top sold model in the U.S. this past year.

How much is the most expensive Chevrolet? ›

The Corvette Z06 configurator is out. If you tick every box, the car can be specced to more than $184,000—before dealer markup.

What is the fastest Chevy ever? ›

10 Fastest Chevrolet Sports Cars, Ranked
 1. 1 2019 Chevrolet Corvette C7 ZR1: 215 Mph.
 2. 2 2009 Chevrolet Corvette C6 ZR1: 206 Mph. ...
 3. 3 2023 Chevrolet Corvette C8 Z06: 200 Mph. ...
 4. 4 2005 Chevrolet Corvette C6 Z06: 199 Mph. ...
 5. 5 2018 Chevrolet Camaro ZL1: 198 Mph. ...
 6. 6 2015 Chevrolet Corvette C7 Z06: 196 Mph. ...
Apr 19, 2023

What is the most popular Chevy vehicle of all time? ›

The highest-selling Chevy vehicle on our list is the Impala, selling more than 13 million units from the time it was introduced in 1958 until 2000. The Impala also has the honor of being the best-selling car in America in a single year: It sold 1,046,514 units in 1965.

What is the fastest Chevy car? ›

The fastest new Chevrolet model available is the Chevrolet Corvette Z06. It's powered by a 5.5-liter V8 engine, which delivers an enticing 670 horsepower and 460 lb-ft of torque. That gives the sculpted sports car an impressive 189-mph top speed and helps it flash to 60 mph in just 2.6 seconds.

What does LT stand for Chevy? ›

Many Haines City drivers have undoubtedly seen the LT label on many Chevy trims when they upgrade from the base-level configurations. The LT stands for “luxury touring” and signifies models that are above the LS entry-level trims. Some popular Chevy models with LS trims include: Chevy Trailblazer.

What is a shoebox Chevy? ›

The 1955 model, like its engine, was all new. The "shoebox" design, so named because it was the first Chevrolet to feature streamlined rear fenders, was a watershed for Chevrolet.

What is Chevrolet cheapest car? ›

What is the cheapest new Chvey car? The cheapest new Chevy car is the 2024 Chevrolet Trax. Before that, the Trailblazer was the cheapest car from Chevrolet which had a starting price of $22,995 including mandatory destination and freight charges.

What is better GMC or Chevy? ›

GMC and Chevrolet are equally popular brands in their own right. However, their trucks are mechanically identical, as GM is responsible for their manufacture. The only significant difference is that GMC is a premium variant of Chevrolet.

Is Ford or Chevrolet better? ›

Which is Better: Ford or Chevy Cars? Taking a look at the 2022 J.D. Power Initial Quality Study, you'll see that Chevrolet ranks in the top three of all tested OEMs. Ford, on the other hand, isn't even at the top. This quality study compares the average number of issues reported per 100 vehicles for each OEM.

Why Chevrolets are better than Fords? ›

Chevrolet is renowned for its consistency across all its models, along with producing long-lasting and reliable cars. When comparing reliability ratings across Ford and Chevrolet cars, on average, Chevy tends to come out on top.

Does GM have a luxury car? ›

The Cadillac luxury car brand is one of GM's most popular offerings. Established in 1902 with the founding of the Cadillac Automobile Company, the vehicle became a part of the General Motors portfolio in 1909.

What is the GM luxury brand? ›

The Cadillac Motor Car Division (/ˈkædɪlæk/) is a division of the American automobile manufacturer General Motors (GM) that designs and builds luxury vehicles.

Is GMC just luxury Chevy? ›

While many of their vehicles are mechanically similar, GMC is positioned as a premium offering to the mainstream Chevrolet brand, and includes the luxury trim Denali.

Is the Chevy Impala LTZ a luxury car? ›

The Chevy Impala used to be associated with rental cars and fleet vehicles, but now it's a bona fide luxury sedan in its higher trims.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5567

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.